Acest atelier este un roadtrip prin tacticile de campaigning: de la cele must-do până la cele opționale, dar foarte creative. Invităm tinerii la un atelier practic pentru change-makers care răspunde provocărilor lumii în care trăim.
Rețelele de socializare, e-mail-urile, mesajele pe chat și sms-urile au devenit în era internetului instrumente de mobilizare și transformare socială. Cum sunt ele însă folosite pentru a influența societatea? Atelierul nostru îți explică primii pași în acest univers complicat.
Pe parcursul atelierului, vom explora împreună motivele și cauzele pentru care oamenii pot deveni violenți, dar și care sunt cele mai subtile forme de abuz emoțional, cum se pot strecura în viața noastră și care sunt efectele lor. La final, plecăm acasă cu o imagine mai cuprinzătoare asupra relațiilor de cuplu și a situațiilor de risc, știind ce am putea face sau unde să cerem ajutor pe viitor, dacă vom avea vreodată nevoie.
Misiunea proiectului este să facă liceenii mai conștienți privind abuzurile potențiale din interiorul cuplurilor, care reprezintă sâmburele violenței domestice de mai târziu.
Prin violență înțelegem abuzuri fizice, dar și verbale, emoționale, psihologice, sexuale și cibernetice
(online - deseori foarte greu de identificat, pentru că se confundă cu gesturi de afecțiune: este posesiv/ă pentru că mă iubește, vrea să știe tot timpul ce fac pentru că este grijuliu/e, etc.
Proiectul este implementat de Fundația Friends for Friends, împreună cu Avon România și face parte din Campania Respectului.
„Vin teroriștii!” „Apa a fost otrăvită!” Astfel de fraze erau des repetate în zilele Revoluției din 1989.
Vom face o călătorie în timp cu jurnaliști și ong-iști pentru a cunoaște povești ale dezinformării - cu „agenturi străine”, teroriști sau forțe oculte - care revin, în alte forme, în zilele noastre.
Cum apar și cum se propagă astfel de povești și mai ales cum le putem vedea și contracara la timp?
Aflăm răspunsurile împreună, alături de Ana Poenariu (RISE Project), Elena Calistru (Funky Citizens) și Diana Filimon (Forum Apulum).
Viața fiecăruia dintre noi este mereu în schimbare. Comunitatea în care trăim este într-o continuă (r)evoluție. Cum ne afectează schimbările din jurul nostru și ce facem în legătură cu asta?
Lasă-ți imaginația să te conducă, pune-o pe foaie! Exprimă-te în desene sau cuvinte, construiește alături de noi fanzinul (revista) de revoluție.
Atelier susținut de Iuliana Marcu (FAPT).
Informația e puterea. De câte ori nu am auzit lozinca asta. Dar oare mai e ea actuală?
Noi avem nevoie de schimbare. Deși poate părea că drepturile există pentru a fi respectate și pentru o bună conviețuire, la noi nu se prea întâmplă.
Uneori pare că drepturile există ca noi să luptăm pentru ele. Și uite acolo se face schimbarea.
Iar de cunoscut, nu credem că e greu să le afli. Acum că ai informația, poate vrei să știi și cum o poți folosi mai bine. Energia să nu lipsească! Și dacă vrei să fii tu schimbarea, cred că noi te putem ajuta!
Atelier susținut de Florin Râșteiu (Forum Apulum) și Ștefan Stancu.